Met een lezing, een presentatie of een workshop kan ik een avondvullend
programma verzorgen. De volgende programma’s bied ik aan;

Levende Spreekwoorden

Een audiovisuele presentatie over uitdrukkingen en spreekwoorden, die zijn ontleend aan oude gebruiksvoorwerpen zoals een blok aan het been, iets in de doofpot stoppen of iemand in de luren leggen. Je ontdekt wat deze uitdrukkingen betekenen en hoe zij zijn ontstaan

De presentatie kan worden uitgebreid met een quiz of een andere spelvorm.

Wat de bomen en vogels vertellen

Welke boom en vogel bij jou passen en welke rol die hebben gespeeld in onze cultuurhistorie.

Deze lezing kan worden uitgebreid met het maken en analyseren van boomtekeningen

De supersafari

Bij de supersafari loop ik met de deelnemers door een supermarkt en vertel ik over de namen en ontstaansgeschiedenis van producten, die wij dagelijks gebruiken zoals hagelslag, pindakaas, chips , radler en cornflakes.

 

Weet wie je koopt

Deze lezing is een variant op de vorige. In deze lezing staan  geen gerechten maar diverse andere consumentenartikelen  centraal, die zijn vernoemd naar historische personen zoals een kiekje, een spencer of een bunsenbrander.

Weet wie je eet

Iedereen kent de vraag “wat eten wij vandaag En het antwoord is meestal “een soepje, aardappelen, vlees en groente en een toetje” De werkelijkheid is vaak grappiger. Want ook

Al staan wij er niet bij stil, met een bintje, een chateaubriand met bismarckgarnituur en een pêche melba verorberen wij in feite een bord met beroemdheden. En als  wij weten hoe en waarom gerechten en drankjes naar bekende en minder bekende personen zijn genoemd, dan zitten wij beslist anders aan tafel.

In de lezing worden de achtergrondverhalen van 20 culinaire woordmakers verteld. De lezing wordt geïllustreerd met cartoons. De lezing kan worden gecombineerd met een lunch of diner.

Heeft u interesse gekregen?

Vul middels de onderstaande knop uw gegevens in en ik neem contact met u op!